ייפוי כוח מתמשך
ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי (נכנס לתוקף חוקי ביולי 2018) המאפשר לכל אישה בגירה (מעל גיל 18), לקבוע כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניה בעתיד, במקרה שלא תהיה כשירה לטפל בכך בעצמה, בתנאי שהיא מבינה את המשמעות, המטרות והתוצאות של מתן ייפוי הכוח המתמשך.
האישה (הנקראת "הממנה") בוחרת מרצונה, בשלב בו היא מבינה ומסוגלת לקבל החלטות ולבצען, מי יטפל בענייניה (מיופה הכוח) וכיצד יראו חייה אם וכאשר מצבה ישתנה לרעה. הידרדרות במצבה יכולה לנבוע כתוצאה מתאונה, מחלה, מוגבלות נפשית ומוגבלות שכלית, העלולות לפגוע בכושר השיפוט שלה.
מסמך ייפוי הכוח המתמשך יכול לכלול את כל ענייניה האישיים של האישה, ובכלל זה נושאים הקשורים לרווחתה האישית, לצרכיה היומיומיים, למקום מגוריה, לבריאותה, לענייניה הגופניים, הנפשיים והחברתיים, ונושאים רפואיים. בנוסף המסמך יכול להתייחס לנושאים רכושיים (נכסים, כספיים והתחייבויות) של האישה הממנה.
ניתן גם לערוך "ייפוי כוח מתמשך רפואי" שמתייחס לעניינים הבריאותיים בלבד.
האישה הממנה יכולה לקבוע כי מיופה הכוח יקבל בשמה החלטות עתידיות וכי היא משאירה לו את שיקול הדעת לגבי תוכן ההחלטות. אפשרות נוספת היא שהאישה הממנה תפרט מהו רצונה לגבי תוכן ההחלטות שיתקבלו בנושאים השונים, וזאת באמצעות קביעת "הנחיות מקדימות".
חשוב לדעת שרק עורכ.ת דין שעבר.ה הסמכה מיוחדת יכול.ה לערוך ייפוי כוח מתמשך.
רשימת עורכי הדין המורשים לערוך ייפוי כוח מופיעה באתר האפוטרופוס הכללי ובאתר לשכת עורכי הדין.
"ייפוי כוח מתמשך רפואי" יכול להיחתם גם בפני רופא.ה, פסיכולוג.ית ועובד.ת סוציאלי.ת (בהינתן שמתקיימים תנאים נוספים).
לבדיקת אפשרות לעריכת ייפוי כוח מתמשך באמצעות עו"ד המתנדבת בעמותה, ניתן ליצור עימנו קשר בטלפון 03-6021717 שלוחה 2 או במייל bar@onein9.org.il.