;
up

אין מוצרים בעגלה

מחקר: פירוטיניב לטיפול בנשים עם סרטן שד גרורתי מסוג HER2

יעילות לתרופה בהארכת משך זמן ההישרדות ללא התקדמות המחלה בנשים עם סרטן שד גרורתי מסוג HER2 שטופלו בעבר בהרצפטין וכימותרפיה.

הדס רותם רבנוביץ'
זמן קריאה: 2 דק'

תוצאות הביניים של מחקר בתרופה פירוטיניב (Pyrotinib), אשר פורסמו בכתב העת Lancet Oncology הראו יעילות לתרופה בהארכת משך זמן ההישרדות ללא התקדמות המחלה בנשים עם סרטן שד גרורתי מסוג HER2 שטופלו בעבר בהרצפטין וכימותרפיה.

 

מחקר PHOEBE, מחקר פאזה 3, בדק את השפעת התרופה פירוטיניב (Pyrotibib) –  תרופה מדור חדש של מעכבי HER2, בנשים עם סרטן שד גרורתי שפיתחו עמידות להרצפטין (הנשים טופלו בעבר בהרצפטין וכימותרפיה). המחקר,שהתנהל בסין כלל 267 חולות סרטן שד גרורתי בגילאי 18-70.

המשתתפות חולקו לשתי קבוצות בצורה אקראית: קבוצת המחקר שכללה 134 נשים, קיבלה את תרופת המחקר פירוטיניב יחד עם קסלודה וקבוצת הבקרה שכללה 132 נשים, קיבלה לפטיניב (טייקרב) יחד עם קסלודה.

 

תוצאות הביניים של המחקר הראו:

  • משך זמן ההשרדות החציוני ללא התקדמות המחלה היה גבוה יותר בקבוצה שקיבלה את תרופת המחקר פירוטיניב ועמד 12.5 חודשים לעומת 6.8 חודשים בקבוצת הבקרה.
  • משך הזמן החציוני לתגובה לתרופה עמד על 11.1 חודשים בקבוצה שקיבלה פירוטיניב לעומת 7 חודשים בקבוצת הבקרה.

תופעות הלוואי החמורות העיקריות בשימוש בפירוטיניב כללו שילשולים, תסמונת יד רגל וירידה בספירת תאי הדם הלבנים.

 

עורכי המחקר ציינו כי פירוטיניב בתוספת לקסלודה האריכה משמעותית את משך זמן ההישרדות ללא מחלה (ביחס ללפטיניב וקסלודה) ויכולה להוות אופציה טיפולית עבור נשים עם סרטן שד גרורתי מסוג HER2 שהן לאחר טיפול בהרצפטין וכימותרפיה.