up

אין מוצרים בעגלה

סיכונים ללב בעקבות טיפולים בסרטן השד

מערכת אחת מתשע
זמן קריאה: 5 דק'

האיגוד האמריקאי לקרדיולוגיה (American Heart Association – AHA) פרסם לראשונה הצהרה מדעית לגבי הקשר של מחלות קרדיווסקולריות (מחלות לב וכלי דם) וסרטן השד.

 

לפי האיגוד, קיימים גורמי סיכון משותפים למחלות לב וכלי דם ולסרטן השד, כגון: משקל עודף, היעדר פעילות גופנית ועישון. שמירה על אורח חיים בריא: קיום פעילות גופנית, שמירה על משקל גוף תקין, תזונה נכונה, הימנעות מעישון, שמירה על רמות תקינות של סוכר, כולסטרול ולחץ דם יכולה להפחית את הסיכונים הן לסרטן שד והן למחלות קרדיווסקולריות.

הסיכונים ללב כתוצאה מהטיפולים בסרטן השד

חלק מרכזי במסמך עסק בסיכון לגרימת נזק לפעילות הלב כתוצאה מהטיפולים בסרטן השד. לדברי האיגוד השיפורים בגילוי המוקדם ובטיפולים שניתנים לנשים עם סרטן שד הובילו לכך שיש גידול ניכר במספר הנשים – שורדות סרטן השד, והן חשופות לסיבוכים לבביים ארוכי טווח כתוצאה מהטיפולים בסרטן השד.

 

לדברי האיגוד, כאשר נשים בעלות רקע של תחלואה לבבית חולות בסרטן השד, הרופאים והנשים צריכים להיות מודעים לסיכונים הלבביים ולקחת אותם בחשבון בבחירת הטיפולים.

האיגוד קובע כי מחלות קרדיווסקולריות מהוות איום גדול יותר לחייהן של נשים בגיל המבוגר מאשר סרטן השד עצמו.

 

האיגוד מדגיש מספר גורמים, המגבירים את הסיכון ללב באופן מיוחד:

  • טיפול באנתרציקלינים במינון גבוה: דוקסורוביצין (Doxorubicin) במינון של  250 מ"ג/מ"ר ויותר או אפירוביצין (Epirubicin) במינון 600 מ"ג/מ"ר ומעלה.
  • הקרנות לשד במינון גבוה כאשר הלב נכלל בשדה הקרינה:  קרינה במינון 30 Gy ומעלה .
  • טיפול עוקב: מינון נמוך של אנתרציקלינים (דוקסורוביצין במינון של פחות מ-250 מ"ג/מ"ר או אפירוביצין במינון של פחות מ-600 מ"ג/מ"ר) ולאחר מכן טיפול רציף בהרצפטין (Trastuzumab).
  • טיפול משולב: מינון נמוך של אנתרציקלינים (דוקסוריביצין במינון נמוך מ-250 מ"ג/מ"ר או אפירוביצין במינון של פחות מ-600 מ"ג/מ"ר) משולב עם טיפולי קרינה במינון נמוך (פחות מ-30 Gy) במצב שהלב נכלל בשדה הקרינה.

האיגוד האמריקאי מצביע על כך שקיימות דרכים להפחית את הסיכון לפגיעה לבבית, כמו מתן תרופה במינון איטי במקום באופן חד פעמי והוספת תרופות שנועדו להגן על הלב. בנוסף האיגוד מדגיש את החשיבות של מעקב, מניעה וטיפול שניוני ברעילות לבבית; ואת החשיבות של המעקב הרפואי אחר נשים שטופלו בסרטן השד, ניטור רעילות לבבית מאוחרת ואף התפתחות של מחלות קרדיווסקולריות, שאינן קשורות לטיפולים עצמם.

 

 

פרסום: פברואר, 2018