תרופות לסרטן השד

תרופות ביולוגיות

תרופות הפועלות כנגד מאפיינים מסוימים של התאים הסרטניים, כדוגמת החלבונים שמאפשרים לתאים הסרטניים לצמוח במהירות או בדרך לא מבוקרת. תרופות ביולוגיות הן חלבונים המיוצרים בתנאי מעבדה שהשפעתן הרפואית נובעת מהדמיון הרב שלהן לחלבונים המיוצרים באופן טבעי בגוף האדם. תרופות אלו נקראות גם "תרופות מכוונות מטרה" שכן הן פועלות ספציפית כנגד הגידולים. גידול סרטני הוא למעשה קבוצת תאים שאיבדו את הבקרה על יכולת החלוקה שלהם. בעוד שהתרופות הכימותרפיות פוגעות במנגנון החלוקה של התאים באופן כללי (כולל במנגנון החלוקה של תאים בריאים), התרופות הביולוגיות הן מכוונות מטרה, ותוקפות את התאים הממאירים בלבד. חלק מהתרופות הביולוגיות הן נוגדנים שפועלים בדומה לנוגדנים המיוצרים באופן טבעי על ידי המערכת החיצונית בגוף. כל תרופה ביולוגית מוכוונת למנגנון אחד מסויים.

התרופות הביולוגיות הקיימות מיועדות הן למניעת הישנות הסרטן והן לטיפול במחלה מתקדמת.

למידע מורחב על כל אחת מהתרופות הביולוגיות:   הרספטין, טייקרב (לפטיניב),אווסטין, T-DM1 (קדסיילה, אדו טרסטוזומב אמטנזין), פרג'טה (פרטוזומב), אפיניטור,אקסג'יבה (דנוזומב), אייברנס (פאלבוציקליב), קיסקלי (ריבוציקליב).

 

תרופות אימונותרפיות

הדור החדש של התרופות. תרופות אלו למעשה מעוררות את מערכת החיסון וגורמות לה לתקוף את התאים הסרטניים. בכל רגע נתון מתבצעת בגוף "פעילות סרטנית" כלומר תאים עוברים שינויים ומתחילים להתרבות. רוב הזמן המערכת החיסונית מאתרת תאים אלו ומשמידה אותם, אולם מידי פעם היא כושלת בזיהויים וכך הם הופכים לגידולים אלימים. העיכוב של המערכת החיסונית שמונע ממנה להילחם בגידול הסרטני נובע מצימוד של מולקולת ה PD-1 והקולטן PDL-1. התרופות האימונותראפיות מונעות את אותו צימוד וכך "דוחפות" את המערכת החיסונית לזהות את אותם תאים ולפעול כנגדם. כך שבמקום לתקוף את הגידול (כפי שנעשה בתרופות הביולוגיות), כאן אנו גורמים למערכת החיסונית "לאתר" את התאים ולתקוף אותם. תרופות אימונותרפיות עובדות טוב יותר כשמשלבים ביניהן.
להרחבה על טיפולים אימונותרפיים וסרטן השד

לאינדקס התרופות באתר

 

עודכן לאחרונה בפברואר 2019

Share

תרופות לסרטן השד

דילוג לתוכן