על סרטן השד

מהו סרטן השד

סרטן השד הוא סוג הסרטן השכיח ביותר בישראל. בשנת 2019 אובחנו בישראל כ-5,300 מקרים חדשים של סרטן שד חודרני. כיום אחת משמונה נשים עלולה לחלות במהלך חייה בסרטן השד.

במחלות הסרטן מתרחשת התפתחות ללא בקרה של תאים באיבר בגוף. סרטן השד נוצר ברקמות של השד, בדרך כלל בצינוריות המובילות את החלב לפטמה ובבלוטות המייצרות את החלב. המחלה מופיעה אצל נשים בעיקר, אך קיימת גם אצל גברים (הסיכון לגברים קטן פי 100 מאשר לנשים).

המחלה נגרמת על ידי מכלול גורמים, חלקם מולדים או תלויים בגיל, היסטוריה רפואית ועוד, ואחרים קשורים באורח חיים. רק כ-10% מהמקרים נובעים מתורשה.

חשוב להיבדק אצל רופא בכל מקרה בו את מבחינה בגוש בשד שאינו מוכר לך. המודעות לסרטן השד היא המפתח לבריאות, מפני שככל שהמחלה מאובחנת בשלב מוקדם יותר כך עולים הסיכויים להחלמה.

כ-80% מהגושים המתגלים בשד הם שפירים, כלומר אינם ממאירים ואינם מהווים סיכון. עמם נמנים פיברואדנומה (גוש מרקמה סיבית), ציסטה (שקית נוזל) או גודש. יחד עם זאת, גושים שפירים מסוימים עלולים להגדיל את הסיכון של האישה לחלות בסרטן השד.

מבנה השד

למה לשים לב

סוגים של סרטן השד

סרטן השד אצל נשים צעירות

סרטן השד אצל גברים

למידע על שגרת הבדיקות המומלצת לכל אישה.

לנתוני התחלואה – רשם הסרטן הלאומי

למידע מורחב על סרטן השד בויקירפואה – אנציקלופדיה רפואית

למאגר סרטונים בנושא באתר מכון ויצמן למדע

חשוב לזכור:
העלאת המודעות לסרטן השד היא חשובה ביותר, מכיוון שככל שהמחלה מאובחנת בשלב מוקדם יותר כך עולים הסיכויים להחלמה. סיכויי ההחלמה של נשים שמחלתם אובחנה בשלב מוקדם מגיעים ל-92%.

קיבלת אבחנה של סרטן השד? היכנסי למדריך הפעולה צעד אחר צעד

Share

על סרטן השד

דילוג לתוכן